dimarts, 24 de novembre del 2009

Naufragi


Irlanda no va bé, més d’un any després de rebre l’impacte de la recessió, els temps daurats amb taxes de creixement de dos dígits ja només són un record, i en lloc d’això s’hi ha instal·lat la impressió que el país està immers en greus problemes: atur que no es veia des dels anys 80, emigració massiva i trens que encara tarden 4 hores per recórrer els 200 km que separen la costa est de l’oest. El Govern no s’ha posat d’acord amb els sindicats, que volen evitar per segon cop en pocs mesos les retallades salarials en el servei públic, orientades a rellançar l’economia en recessió. Ara per ara l’humor col·lectiu és cada cop més amarg. La gent té la sensació que s’ajuden els bancs i no els treballadors. Avui hi ha vaga general en els serveis públics, es diu que hi prenen part uns 250.000 funcionaris. Hi ha parada general en tots els serveis, tret de les zones castigades per les inundacions, que inclouen Galway, Cork i Clare.

2 comentaris:

anna ha dit...

Bé, ja sabem com s'intenten resoldre els problemes en el nostre país: apujant els impostos. Si a Irlanda no en tenen, n'acabaran tenint.

AR ha dit...

Aquí no es queden curts pagant impostos, s'ha de tenir en compte que en un país amb pocs habitants, si volen tenir els mateixos serveis, toca més per càpita.